Hans Snijders: 'De eerste bridgers waren hier al om twaalf uur'

NOORD-SLEEN

/SLEEN - Er konden zondag geen bridgers meer bij in Zaal Wielens. In Noord-Sleen hield Bridgeclub Sleen er de jaarlijkse bridgedrive. Er waren zestig paren van de partij.

Door Kristian Elders En dat zijn er toch weer vier meer dan vorig jaar. “Dit is ook het maximaal aantal deelnemers”, vertelt voorzitter Hans Snijders (69) van Bridgeclub Sleen vlak voor de drive. In Noord-Sleen werd gespeeld in de A-, B-, C- en D-lijn. De regio was goed vertegenwoordigd met bridgers uit onder meer Klazienaveen, Meppel, Borger, Coevorden, Westerbork, Emmen, Oosterhesselen, Dalen en uiteraard Sleen. “Wij informeren de mensen vroegtijdig over onze jaarlijkse drive. Ik ben dan ook niet verrast door deze opkomst.” Snijders - hij woont in Sleen en maakte deel uit van het oprichtingsbestuur van de vereniging - weet te vertellen dat het alweer de 21e editie van de drive was. “Voorheen hielden we deze activiteit in Sleen en wel in Zaal Zwols. Die zaak ging dicht en daarom houden we drive nu hier in Noord-Sleen.”

Thuishonk

De Bridgeclub Sleen bestaat ondertussen 26 jaar en kan terugvallen op 82 leden. Ruim zestig leden zijn op de maandagavond van de partij in mfc De Brink in Sleen, want daar is het thuishonk van de vereniging te vinden. Na afloop van zo’n avond worden de leden trouw op de hoogte gebracht van de uitslagen, die zij via de elektronische post ontvangen. Na een competitie is er ook echt sprake van promotie of degradatie met betrekking tot de verschillende lijnen waarin gespeeld wordt. Een populaire activiteit is de jaarlijkse krachtmeting met de bridgeclub uit het buurdorp Oosterhesselen. Tijdens die confrontatie staat de bokaal de Vlam op het spel. Snijders: “Bridge is een sport die je tot in de lengte van jaren kan beoefenen.” Over enthousiasme bij de deelnemers van zondag had Snijders - hij zat zelf ook aan de speeltafels - niets te klagen. “De eerste bridgers waren hier al om twaalf uur. Zij vinden het fijn om even iets anders aan hun hoofd te hebben en houden ervan om het nadenken te kunnen trainen.”

Veelal ouderen

Snijders houdt van het wedstrijdelement, de sfeer en gezelligheid. “Die combinatie vind ik mooi.” Wel is het een feit dat de Bridgeclub Sleen veelal ouderen als lid heeft. “Ons jongste lid is volgens mij 33 jaar. We hebben veel leden die tussen de 75 en 90 jaar oud zijn. Jonge mensen zijn dan ook meer dan welkom.” Meer informatie over de mogelijkheden bij Bridgeclub Sleen: stuur daarvoor een e-mail naar bridgeclubsleen@hotmail.com. Bij voldoende animo van potentiële leden geeft Sien Hoekman - haar echtgenoot Jan is wedstrijdleider en maakt deel uit van de technische commissie van Bridgeclub Sleen - een cursus voor beginners.

Eindzege

In de A-lijn wonnen zondagmiddag Gini Mulder en Alie Lohuis uit Emmer-Compascuum. De B-lijn werd een prooi voor Lis Mik en Trudy van de Kley uit Hoogeveen, terwijl Marianne Rolink en Wil Mensink uit Dalen de C-lijn wonnen. In de D-lijn was de eindzege voor Okko Jan en Ina Bosker uit Emmen.

Auteur

Redactie