Germanicus bijt in het stof tegen Beilen

COEVORDEN

Germanicus mocht het zaterdagavond opnemen tegen Beilen. Beilen had evenveel verliespunten als Germanicus en kwam met een prima tactisch plan naar Coevorden en nam terecht de drie punten mee naar huis: 1-3.

Trainer Eric Prins moest een aantal spelers vervangen vanwege blessures. Keeper Jehovah Mendes en spits Marco Cremer maakten hierdoor hun debuut in de basis en de jeugdige spelers Hoogeveen, Smit en Weering namen samen met Marco Verhoef plaats op de reservebank. Germanicus begon goed aan de wedstrijd en de eerste kansen waren dan ook voor de geel-zwarten. De eerste kans kwam via de rechterkant tot stand, maar in plaats van de actie door te zetten gaf Van der Weide de bal te snel voor en daarmee ging deze kans verloren. Hierna wist men nog een kans te creëren, maar nu was het te danken aan de defensie van Beilen dat eerst Cremer en later Schuiling niet tot scoren kwamen. Uit het niets kwam Beilen op voorsprong. Slordig balverlies van Schuiling terwijl iedereen in voorwaartse beweging was gaf Polman een vrije doortocht en de mogelijkheid om vrij voor Mendes de 0-1 te maken. Niet veel later was het ook al 0-2: na een hoekschop kon opnieuw Polman helemaal vrij inkoppen. Germanicus kon hier vrijwel niets tegenover stellen en werd afgetroefd door een feller Beilen.

Kopbal

Verhoef was inmiddels het veld ingekomen voor de geblesseerde Schuiling. Ook na de rust probeerde men het wel aan Germanicus kant, maar veel verder dan een kopbal van Roelof van Dijk (werd schitterend gepakt door keeper Vos) kwam men niet. In de 80e minuut werd een vrije trap van Beilen door het midden uitverdedigd en zo panklaar gelegd voor de spits van Beilen die de 0-3 liet aantekenen. Germanicus zal veel scherper moeten omgaan met standaardsituaties, want men krijgt op deze wijze veel te veel doelpunten tegen. Hoogeveen en Smit werden het veld ingebracht voor Smits en Schenkel, maar ook zij konden uiteraard weinig meer veranderen aan het resultaat. De 1-3 door Harm Hindriks na een mooie vrije trap was voor de statistieken, want niet veel later hield de goed fluitende scheidsrechter Mulder het voor gezien. Een verdiende overwinning voor Beilen en Germanicus zal uit een heel ander vaatje moeten tappen aanstaande zaterdagavond tijdens de stadsderby op bezoek bij Raptim.

Auteur

Redactie