‘SIVO-festival verhuist volgend jaar voor een deel naar Emmen’

Odoorn

Met een korter festival rond Pinksteren en een gedeeltelijke verhuizing naar Emmen ziet het bestuur van het Wereld Muziek- en Dansfestival SIVO in Odoorn voldoende aanknopingspunten om de komende periode verder te praten over een doorstart van het SIVO-festival in 2017.

Met een nieuwe groep jonge kartrekkers – gesteund door ervaren bestuursleden – en het aanbod van de Emmense Jannet Westebring van muzikantenvereniging Unplug and Play om een steentje bij te dragen, wil de organisatie van SIVO het volgende nastreven: de thuisbasis van het festival blijft Odoorn, al vinden voorstellingen ook in Emmen plaats. Het festival duurt niet meer een week, maar maximaal vier dagen en wordt georganiseerd rond Pinksteren. SIVO wil niet afhankelijk zijn van betalende bezoekers en probeert brede steun vanuit de provincie Drenthe en de gemeente Emmen en gemeente Borger-Odoorn te verkrijgen. Het nieuwe plan moet duurzaam en voor meerdere jaren zijn. Het SIVO-bestuur hoopt op korte termijn groen licht te geven voor de doorgang van het culturele festival.

Auteur

Redactie