Hans Nijland boeit Emmer scheidrechters

Emmen

Op uitnodiging van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe bezocht Hans Nijland, directeur van FC Groningen, het clubhuis De Meerfluit. In zijn kielzog kwam oud-voetballer en scheidsrechter Ben Haverkort mee die een commerciële functie vervult binnen FC Groningen.

Nijland is de langstzittende directeur in het betaalde voetbal. Uit de zaal kwam de vraag hoe hij dat voor elkaar krijgt. Nijland was kort en duidelijk: “Hard werken en vooral gewoon doen. Ook bij tegenslagen doorgaan en niet opgeven.” Nijland liet weten dat ‘zijn’ FC dit jaar een verlies draait van vijf ton. Voor de continuïteit is er niets aan de hand, want vorig jaar was er nog een winst van 3,5 miljoen euro.

Gehaktbal

Nijland heeft er alle vertrouwen in dat FC Groningen naar het linkerrijtje gaan. “Wij hebben een goede trainer die de jeugd kan inpassen in het team. Het doel is 50 procent spelers uit de regio in het team te krijgen. Wat is er leuker dan spelers als Hateboer te zien voetballen? Spelers uit de regio nemen altijd supporters mee.” Nijland benadrukte dat je de supporters serieus moet nemen. Zij zijn de klant en daar moet je alles voor doen. “Mailt een supporter dat de gehaktbal koud is dan streven wij ernaar dat hij of zij binnen 24 uur een reactie krijgt”, gaf de preses een voorbeeld. Prachtige verhalen kwamen voorbij over transfers. Diverse spelers passeerden de revue. De scheidsrechters kregen een korte cursus over onderhandelen en Nijland sloot af met een verhaal over het belang van en het investeren in de jeugd. Nijland beloofde - als FC Groningen op de vierde of vijfde plaats eindigt in de competitie - terug te komen naar de scheidsrechtersclub.

Auteur

Redactie