Zonnebloemauto te huur bij Emmer woonwijkcentrum Holdert

EMMEN

Mevrouw Lubbers-van Balen kreeg vrijdag in Emmen symbolisch de sleutels in handen van de zogeheten Zonnebloemauto. Zij kreeg die van onder meer Harm Tiemens (provincievoorzitter van de Zonnebloem) en Guus Bruins (lid raad van bestuur Treant Zorggroep).

Woonwijkcentrum Holdert - onderdeel van Treant Zorggroep - is de verhuurlocatie van de nieuwe aangepaste rolstoel huurauto. Het is de eerste Zonnebloemauto in Drenthe. Mevrouw Lubbers-van Balen is gebonden aan een rolstoel en gaat binnenkort met de Zonnebloemauto een dagje op pad.

Huurder

De Zonnebloemauto is te huur voor mensen die een rolstoel of een scootmobiel gebruiken. Achterin de auto is een rolstoelplaats. Om als gebruiker van een rolstoel of scootmobiel de auto te huren, kan de huurder via zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig tien euro. Een dag autohuur kost veertig euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometers inbegrepen. Elke extra kilometer kost twintig eurocent en alle brandstofkosten zijn exclusief. Mocht de huurder geen chauffeur hebben? Dan kan de Zonnebloem terugvallen op vrijwilligers.

Auteur

Redactie