NAM houdt open dag in oliedorp Schoonebeek

SCHOONEBEEK

De Nederlandse Aardolie Maatschappij houdt op zaterdag 5 november een open dag in het oliedorp Schoonebeek. De NAM doet die dag van 10.00 tot 16.00 uur mee aan de Open Bedrijvendag Drenthe.

Belangstellenden kunnen langskomen in het trainingscentrum De Boo aan de Burgemeester Osselaan 12. De organisatoren nemen bezoekers mee op reis - door de ondergrond - door te laten zien hoe aardgas en olie ontstonden, hoe men het opspoort en waar deze brandstoffen voor nodig zijn. Er is daarnaast een simulatieruimte ingericht om te ervaren wat er gebeurt op een boorinstallatie. Voor kinderen zijn er proefjes te doen. Bezoekers kunnen met een bus een tour maken langs de olie-installaties en ook kan iedereen de expositie over olie in de zandstrooiboerderij bezoeken.

Auteur

Redactie