Henny de Roo: ‘Ik was goed verliefd’

Emmen

De liefde is sterk, tussen Henny de Roo en Wiechertje de Roo-Knipers. Na een jaar verkering trouwden ze en nog steeds zijn ze gelukkig samen. Vandaag drie november vieren ze hun briljanten huwelijk.

Door Mayke Bos Hoewel het ruim 65 jaar geleden is dat Henny (89) uit Barger-Compascuum Wiechertje (85) op de fiets naar huis bracht, weet hij nog goed hoe hij zich toen voelde. “Ik was meteen goed verliefd hoor”, glundert hij. Wiechertje uit Klazienaveen-Noord was met haar zus op de markt, toen het hard begon te regenen. Henny bood de dames meteen een plekje achterop zijn fiets aan. Wiechertje maakte daar dankbaar gebruik van. Ze kenden elkaar toen al jaren, want Wiechertje is bevriend met de zus van Henny. Toch sprong juist op deze regenachtige dag de vonk over.

Huwelijk

De eerste jaren van hun huwelijk woont het echtpaar in Klazienaveen. Na vijf jaar verhuizen ze naar Barger-Oosterveld, waar ze veertig jaar lang wonen. Ze krijgen daar kinderen, kleinkinderen en inmiddels hebben ze zelfs een aantal achterkleinkinderen. Wiechertje werkt bij sokkenfabriek Keldermans. Henny werkt in de polder en later bij de Enka. Iedere zomer gaan ze naar een camping in Beerze, waar ze hun vakantie doorbrengen in een caravan. “Tot twee jaar geleden gingen we nog, maar Henny wordt volgende maand negentig jaar. Het moet een keer afgelopen zijn.”

Kamperen

Tijd om het kamperen te missen is er nauwelijks. Inmiddels wonen ze namelijk alweer bijna twintig jaar in de gezelligste flat van Angelslo, volgens Wiechertje. “Och, we wonen hier met zoveel plezier. De mensen die hier wonen, kennen elkaar allemaal, de hele flat”, verzucht ze. Op de begane grond bevindt zich een recreatiezaal, waar ze graag gaat kaarten. Twee avonden in de week gaat Henny biljarten en op vrijdagavond hebben ze er een gezellige avond met hapjes en drankjes.

Flat

Henny en Wiechertje zijn gelukkig en gezond en dat beseffen ze maar al te goed. “We gaan het jubileum groot vieren, in een zaaltje met zestig man. Zoveel kennissen hebben wij. Van de camping en uit de flat, ze komen allemaal”, lacht Wiechertje. Bovendien zijn ze beiden nog goed bij de tijd. Met name het geheugen van Wiechertje doet nog goed zijn werk. “Ja, daar is niets mis mee. We zijn nog prima koppie, koppie.” Ze voegt eraan toe: “We gaan ook weleens beneden sjoelen en ik kom nog regelmatig een keer thuis met de eerste prijs.” Geluk in de liefde én in het spel, het schijnt dus te bestaan.

Auteur

Redactie