Marathon lopen voor Cliniclowns

Emmen

Manjusha Nuijen (40) uit Emmen loopt deze week de marathon van New York. Met ruim 15.000 euro op zak vraagt ze aandacht voor de Cliniclowns, die zo belangrijk zijn voor haar dochter Anna.

Door Vincent Trechsel Nuijen vertrekt donderdag met 24 anderen naar New York om daar 42 kilometer te rennen. Alle 25 personen hebben vrijwillig geld ingezameld voor de Cliniclowns, omdat zij het werk van de Cliniclowns waarderen. De Emmense vanwege de situatie van haar dochter. Haar 12-jarige dochter Anna is geboren met een vernauwing in de aorta (via de aorta stroomt zuurstofrijk bloed het lichaam in, red.) en wordt tijdens ziekenhuisopnames opgevrolijkt door Cliniclowns. “Door die vernauwing is Anna altijd gauw moe en heeft ze weinig conditie”, vertelt moeder Nuijen.

Specialisten

Anna kan niet meekomen op het reguliere onderwijs en volgt lessen aan de Prins Johan Friso Mytylschool in Emmen, gevestigd naast het Emmer Scheper Ziekenhuis. Alle medische specialisten zijn in de buurt en iedereen kan op zijn of haar eigen niveau een werkprogramma volgen. “Ze zit op haar plek, dit is voor haar de beste keuze ooit”, klinkt moeders trots. “Het is best confronterend allemaal, ook voor ons als ouders. Je denkt: ‘zo erg is het allemaal niet met onze Anna’, maar dat is het wel. Als mijn dochter vraagt waarom ze bepaalde dingen niet kan, dan klapt dat er bij ons wel in.”

Kinderen

Tijdens de vele ziekenhuisbezoeken die Anna heeft meegemaakt – en die nog komen gaan – doen de Cliniclowns haar goed. Dat is ook de reden voor haar moeder om zich het afgelopen jaar zo in te zetten. “Ik doe het niet alleen voor Anna, maar voor zoveel mogelijk kinderen”, laat Nuijen weten. “Ik heb in totaal 15.468,66 euro opgehaald. Daarvan kan ik 1031 kinderen laten lachen. Wat een belachelijk hoog bedrag hè? Ik had niet verwacht dat het zo’n succes zou worden.” Meer dan duizend mensen hebben bijgedragen aan het totaalbedrag. “We hebben het met elkaar gedaan. Geweldig! Samen met mijn goede vriend Josh Hassing ga ik 3 november naar New York. Woensdag 9 november komen we weer terug. Ik heb veel getraind voor de marathon. Dit jaar heb ik die in Rotterdam gelopen. Die ging lekker. Vergeet niet, hardlopen is voor mij ook een uitlaatklep.”

Auteur

Redactie