Karatekampioenen gehuldigd in Emmen

EMMEN

Locoburgemeester Bouke Arends van de gemeente Emmen huldigde dinsdag de Nederlands kampioenen Goju-Kai. Het kampioenschap was begin juni in Veenendaal.

Liefst 23 deelnemers uit Emmen deden mee in Veenendaal. Zij kwamen uit bij de jeugd, junioren en cadetten en streden op twee verschillende onderdelen. Het ene onderdeel was Kumite. Dit is een vrij gevecht tussen twee personen. Degene die de meeste punten heeft gescoord binnen een vast tijdbestek heeft gewonnen. Het andere onderdeel was Kata. Hierbij beeldt de karateka een schijngevecht uit volgens een vast patroon.

Verdeeld

De deelnemers waren verdeeld over verschillende poules op basis van leeftijd, graduatie, lengte en gewicht. Joey Hogenberg (10) en Niels Arntzenius (11) wonnen goud bij het onderdeel Kata. Bij Kumite hebben Joey Hogenberg (10), Bjorn Reuvers (10), Noa Regtop (8), Alyssa Bots (11), Stijn Selles (10), Ivo Reuvers (14) en Kevin Schepers (16) goud behaald. Deze kampioenen beoefenen karate bij Goju-Kai Karate-Do op verschillende locaties in Emmen. Op de foto staan: locoburgemeester Bouke Arends van de gemeente Emmen, Noa Regtop, Joey Hogenberg, Alyssa Bots, Niels Arntzenius, Bjorn Reuvers, Stijn Sellers, Mario Gommel (trainer), Kevin Schepers en Ivo Reuvers.

Auteur

Redactie