VV Sleen ruim langs Titan

SLEEN

De wedstrijd tegen Titan stond voor vv Sleen in het teken van eerherstel, want de afgelopen twee wedstrijden kreeg het maar liefst tien goals tegen en scoorden de rood-witten slechts twee keer.

Tegen Asser Boys kon men nog spreken van een collectieve offday, maar de blamage tegen BSVV in de beker (6-2 verlies) was gewoonweg slecht. Het Oktoberfest dat die avond volgde zal de mannen van trainer Haak goed hebben gedaan, want afgelopen zondag werd het Titan van oud- Sleen trainer Smelt met 5-1 over knie gelegd. Het eerste kwartier begon Sleen slordig aan de wedstrijd. Zo werd er te makkelijk balverlies geleden met name door foute inspeelpasses. Dit leverde direct een goede kans op voor de gasten uit Nieuw-Weerdinge, maar het goed geplaatste schot was een prooi voor keeper Ludwig. Sleen leek wakker geschud en begon goed te combineren, het middenveld werd gevonden en werden kansen gecreëerd. Zo kon linksbuiten Ranil Briek alleen op de doelman af, maar werd hij vroegtijdig maar onreglementair gestopt door een van de verdedigers, die goed weg kwam met geel. De toegekende strafschop was een koud kunstje voor aanvoerder Kelvin Jager en hij schoot zijn ploeg naar een verdiende 1-0 voorsprong.

Op de stip

Nog geen vijf minuten later kreeg ook Titan een strafschop. Een ingekopte bal stuiterde via de binnenkant van de paal het veld weer in en de hard ingeschoten rebound werd door Ruinemans met de handen gekeerd. Scheidsrechter Achtien kon niet anders dan ook hier de bal op de stip leggen. Jos Smit schoot de strafschop keurig binnen. Sleen ging daarna weer op jacht naar de voorsprong, deze kwam er na een goede voorzet van Gert Jan Cremers die topscoorder Ruud Anninga wist te bereiken. De spits rondde koelbloedig af. De tweede helft ging Sleen weer voortvarend van start. Ranil Briek stoof de Titan verdediging weer eens voorbij en vond Anninga als eindstation die tekende voor een 3-1 tussenstand. Titan wilde vanmiddag wel, maar kon het niet uitdrukken in hun veldspel. Het was Sleen dat bleef domineren. Ook de 4-1 was weer een goal van Anninga, na een geweldige actie van Berens over de rechterflank wist hij Marc Dekker te vinden. Zijn schot leek al een goal, maar Anninga dacht daar anders over en gaf de bal het laatste zetje. De sterk spelende Jager bepaalde de eindstand op 5-1. Hij zag zijn goed genomen vrije bal met enige hulp van de keeper in de korte hoek verdwijnen. Sleen heeft zich knap weten te herstellen van een mindere periode. Zondag aanstaande wacht de uitwedstrijd in het nabije Emmen tegen slotlicht Bargeres.

Auteur

Redactie