Regietafel zegt 'nee' tegen Oosterhesseler asielzoekerscentrum

OOSTERHESSELEN

De landelijke regietafel - waarin alle Nederlandse provincies en het COA de opvang van vluchtelingen bespreken - heeft besloten het advies over het asielzoekerscentrum in Oosterhesselen aan te passen en aan de staatssecretaris te adviseren het centrum niet te realiseren. Dit na overleg over adviezen vanuit verschillende provincies.

Het Coevorder college van burgemeester en wethouders rekent ondertussen niet meer op de komst van een asielzoekerscentrum in het genoemde dorp. Omdat de uiterlijke termijn verstreek op 27 oktober moest het college recent de omgevingsvergunning voor de realisatie van het centrum nog verlenen. De publicatie van de vergunning is enkele dagen opgeschort vanwege onduidelijkheid over het verloop in Oosterhesselen. Omwonenden van de locatie aan het Witte Zand krijgen woensdag een brief van het college.

Auteur

Redactie