'Peuters op school' van start in Sleen: foto's

SLEEN

Twaalf peuters gingen maandag bij obs De Akker in Sleen van start met spel- en leeractiviteiten. Twee keer per week kunnen peuters uit Sleen en omstreken bij beide scholen in Sleen - cbs De Fontein en obs De Akker - terecht. Dit is een samenwerking met Drieluik Kinderopvang.

Door kinderen al op deze jonge leeftijd naar school te ‘halen’, willen de scholen het voor elkaar krijgen dat de overgang naar groep 1 niet meer zo groot is. En omdat er in Sleen geen peuterspeelzaal meer aanwezig is, hopen de scholen met dit aanbod tegemoet te komen aan de behoefte die er is.

Slingers en ballonnen

Het was een feestelijke eerste ochtend, compleet met slingers en ballonnen. “We hopen dat de groep peuters snel groeit en dat we ons aanbod kunnen uitbreiden naar twee ochtenden per schoollocatie”, zegt directeur Astrid Eenkhoorn (De Akker) namens de beide basisscholen.

Auteur

Redactie