Gerald Janse: ‘De ambiance is perfect’

Emmen

Het was zondag- en maandagavond griezelen geblazen tijdens Boo at the Zoo in het oude Emmer dierenpark. Voor de eerste keer werd het park omgetoverd tot een huiveringwekkend horrorpark.

Door Mayke Bos De eerste avond van Boo at the Zoo in het oude dierenpark was in een recordtijd uitverkocht. Organisator Gerald Janse (43) uit Emmen plakte er daarom in overleg met de gemeente nog een extra avond aan vast. Ook voor deze avond was al gauw geen kaartje meer verkrijgbaar. “Toen ik aangaf dat er nog slechts tweehonderd van de vijfhonderd kaarten beschikbaar waren, ging het ineens ontzettend snel. Van de gemeente kreeg ik toestemming voor een extra avond. Om zes uur ’s avonds begon de verkoop daarvan en om negen uur ’s ochtends was het alweer uitverkocht. Dat gaat dus om duizend kaartjes, maar toch heb ik nog een heleboel boze telefoontjes gekregen van mensen die achter het net visten.”

Ingang

Drie meiden staan zenuwachtig giechelend voor de ingang. “Moeten we hier naar binnen?” De griezel die de bezoekers aan het begin van het horrorpark ontvangt knikt. “Als jullie durven wel”, fluistert ze. De meiden stappen nog enigszins vertwijfeld naar binnen, richting het Paviljoen, waar de groepjes één voor één vertrekken. Niet iedereen is zo dapper als deze jongedames. Een enkeling haakte namelijk bij de ingang al af na het horen van al het gegil. Het Raar-maar-waar huis in de speeltuin vormde de start van de route. Het rattenriool was getransformeerd tot een soort gesticht, waar een stel krankzinnigen aan de ketting lag. Vervolgens werden de bezoekers opgewacht door een weerwolf in de oude kinderboerderij. Licht- en geluidseffecten droegen bij aan een bloedstollende sfeer die bezoekers af en toe de stuipen op het lijf joegen. De voormalige dierenverblijven bleken perfecte schuilplaatsen voor monsters en griezels. “De ambiance van het oude dierenpark leent zich hier perfect voor”, zegt Janse.

Succes

Het succes van Boo at the Zoo heeft de organisator deze keer verrast, maar hij heeft er meteen lering uit getrokken. “Ik heb voor volgend jaar meteen vijf avonden aangevraagd bij de gemeente om dan hopelijk niemand teleur te hoeven stellen.” Ook aan monsters en griezels was er geen gebrek. Binnen twee dagen kreeg Boo at the Zoo 150 spontane aanmeldingen binnen van acteurs, dus ze hadden ruim de keus. “We hebben de vijftien beste acts geselecteerd en dat zie je ook terug in de kwaliteit. Het was helemaal zoals ik had gehoopt. Alles liep zoals het zou moet lopen, dus daar ben ik erg blij mee. Er zaten een heleboel mooie verrassingselementen in. Ik heb zelf de route gelopen en dat was te gek. Écht te gek.”

Auteur

Redactie