Organisatie tevreden over G1000 Coevorden: foto's

COEVORDEN

Zo’n 140 betrokken inwoners van de gemeente Coevorden deden zaterdag mee aan de eerste G1000 van Drenthe. Tijdens het ochtendprogramma in het Coevorder sportcomplex De Swaneburg kozen zij gezamenlijk de thema's waarmee ze 's middags mee aan de slag gingen. Centraal stond de vraag: wat is volgens jou belangrijk voor de gemeente Coevorden?

De dag leverde vijftien ideeën op, waar op kon worden gestemd. De tevreden organisatie van G1000 Coevorden gaat de tien ideeën met de meeste stemmen begeleiden bij de uitwerking tot concrete en uit te voeren plannen. De deelnemersgroep bestond uit inwoners, ambtenaren, politici, werkgevers en ondernemers, vrije denkers en tafelsecretarissen. Voorbeelden van ideeën zijn: het vieren van activiteiten voor en door jongeren in Theater Hofpoort, een platform waar inwoners van de hele gemeente ideeën en initiatieven kunnen delen, een biologische dorpstuin en het ontwikkelen van duurzame maakindustrie. Deze ideeën werden door de tafelsecretarissen verwerkt in een presentatie, die op beeldschermen werden getoond. Alle deelnemers konden drie stemmen uitbrengen op het idee wat hen het meeste aansprak.

Meldpunt

Het idee met de meeste stemmen is ‘kwaliteit in leefbaarheid wint altijd’ en dit houdt in dat er een meldpunt moet komen voor kwalitatieve oplossingen voor een betere leefomgeving. De inwoners moeten de plannen uiteindelijk zelf gaan uitvoeren. Zeker 25 deelnemers pakken die handschoen op. De resultaten zijn na te lezen op g1000coevorden.nl/resultaten. In het pand aan de Friesestraat 26 in Coevorden wordt op 19 november een bijeenkomst gehouden over het vervolg. Aanmelden kan via info@g1000coevorden.nl.

Auteur

Redactie