Nicole Sanders wint brons op EK bowlen

Emmen

De 28-jarige Nicole Sanders uit Emmen heeft zondag de bronzen medaille gewonnen tijdens het EK bowlen voor nationale kampioenen in Olomouc, Tsjechië.

Sanders begon het Europees kampioenschap afgelopen woensdag uitstekend en na de eerste acht games nam zij de leiding in het klassement. In de tweede serie van de voorronde werd ze voorbij gestreefd door titelverdedigster Maria Bulanova uit Rusland en de Zweedse Casja Wegner. Deze top 3 bleef vervolgens ook in de acht games die gespeeld werden door de zestien beste speelsters gelijk. De finaledag startte zondag om 09.00 uur met de kwartfinales bestaande uit vier games. Sanders behield overtuigend haar derde plek, wat haar in de halve finales koppelde aan Bulanova. Sanders begon de eerste game sterk: 239 om 205 punten (300 is de maximale score per game, red.). In de tweede game toonde Bulanova zich een ware kampioen. Met 223 - 191 bracht ze de stand op 1-1 en dus moest er een beslissende game aan te pas komen. Hierin nam de Russische direct de leiding, maar omdat Sanders ook strikes bleef gooien, werd het gat nooit heel groot. Met 216-204 werd de wedstrijd beslist in Russisch voordeel.

Auteur

Redactie