Publiekslezing borstkankerzorg bij Treant

Emmen

Treant Zorggroep houdt maandag 31 oktober in inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen een publiekslezing over borstkankerzorg. Tijdens de lezing staat het zogenaamde ‘chemobrein’ centraal.

Tijdens de avond vertellen chirurg Marco Dam en physician assistant Jantiena Veldhuis onder andere over de snellere diagnostiek en de tomosynthese in het nieuwe Mammacentrum van Treant. Internist-oncoloog Erna Weernink van Treant legt uit wat het chemobrein inhoudt en wat de late gevolgen van chemotherapie na borstkanker kunnen zijn. Voorzitter Nessa Spillen van Stichting Jong Borstkanker deelt haar eigen ervaringen als (destijds) 18-jarige met de diagnose borstkanker. De publiekslezing vindt plaats op maandag 31 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in Sigrid’s Garden aan de Weerdingerstraat 252c in Emmen. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar. De entree is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te mailen naar borstkankeravond@treant.nl. De publiekslezing maakt onderdeel uit van de andere activiteiten die Treant in oktober ‘borstkankermaand’ heeft gehouden. Zo is op 8 oktober het Mammacentrum in Hoogeveen officieel geopend. In het Mammacentrum in Hoogeveen kunnen de patiënten op één dag en op één afdeling terecht voor alle benodigde onderzoeken. Ook een eventuele operatie vindt in Hoogeveen plaats. Op de andere twee ziekenhuislocaties in Emmen en Stadskanaal blijven de nabehandelingen mogelijk, zoals chemokuren en controles. Op 11 oktober was er een mammasymposium voor zorgprofessionals. Op dinsdag 11 oktober kreeg de opening een vervolg met een Mammasymposium voor zorgprofessionals in theater De Tamboer in Hoogeveen.

Auteur

Redactie