Telgenkamp en Klok in nieuwe fase bij FC Emmen

EMMEN

Twee spelers vinden zichzelf bij FC Emmen opnieuw uit. Dennis Telgenkamp staat voor het eerst twee jaar lang onder de lat, terwijl Gersom Klok de omschakeling naar rechtsback perfectioneert.

Door Jesper Langbroek Met een bijna compleet vernieuwd elftal draait FC Emmen momenteel mee in de middenmoot van de Jupiler League. De verschillen op de ranglijst zijn klein en de ploeg van coach Dick Lukkien doet goed mee. Voor doelman Dennis Telgenkamp (29) is het zijn tweede seizoen in Emmen. Het is voor hem voor het eerst dat hij voor een tweede jaar op rij eerste keeper is. Bij Heracles Almelo, waar hij zijn opleiding doorliep, wist hij nooit langer dan één seizoen zijn plek onder de lat te behouden. “Ik baal ervan dat mijn periode daar niet zo is gegaan als ik had gehoopt. Dat is op bepaalde momenten verkeerd gegaan in een tijd dat de ploeg ook niet lekker draaide”, blikt Telgenkamp terug. “Ik wilde op mijn leeftijd niet meer op de bank zitten en gelukkig heb ik bij Emmen een basisplaats kunnen veroveren. Ik voel me nog steeds gewaardeerd en wil dat ook teruggeven. Dat moet ook om mijn plek te behouden.”

Top vijf

Telgenkamp verwelkomde deze zomer veel nieuwe spelers bij Emmen. “Het begint langzaam op zijn plek te vallen. De jongens zijn een verbetering gebleken”, zegt Telgenkamp. Volgens de keeper moet Emmen in de top vijf mee kunnen draaien, maar dan moet er wel meer gescoord worden. “Het juiste niveau is er wel. We moeten alleen nog op de goede knopjes drukken.” Ook rechtsback Gersom Klok (26) maakt een goede indruk op Telgenkamp. Hij kwam in de zomer over van HHC Hardenberg, waar hij twee jaar geleden nog rechtsbuiten was. Klok treedt op de voorgrond en miste nog geen minuut dit seizoen. “Ik had op jonge leeftijd al ervaring in de Jupiler League bij Veendam en Go Ahead Eagles en wilde altijd nog eens terug naar dit niveau”, zegt Klok.

Mijn ei

Bij HHC werd gezegd dat hij als rechtsback misschien het betaalde voetbal weer kon halen. “Dat heeft goed uitgepakt. Het verdedigen lag mij niet direct, maar gaat mij veel beter af. Bij Emmen ben ik mijn spel aan het perfectioneren.” Klok vult de rol van voortrekker goed in door de ervaringen die hij in het voetbal opdeed. Daarnaast weet hij als parttime fitnessinstructeur hoe belangrijk het is om zo fit mogelijk te zijn. “Dat is voor mijzelf belangrijk en hopelijk kan ik dat ook delen. Als je fit bent, kun je voluit gaan en je meer focussen op het voetballende gedeelte. Daar ben ik de afgelopen jaren bewust mee bezig gegaan.” Beide spelers zijn tevreden bij Emmen en hoeven niet per se weg. Toch lonkt de stap omhoog altijd. Telgenkamp beschikt over een aflopend contract, terwijl Klok wil kijken waar zijn plafond ligt. Voorlopig kan FC Emmen echter veel plezier beleven aan deze twee spelers, die op het veld veel voor de club kunnen betekenen.

Auteur

Redactie