Alzheimer Café Coevorden draait film ‘Uitgetekend’

Coevorden

Het Alzheimer Café Coevorden organiseert 1 november weer een bijeenkomst in het kasteel in Coevorden.

De film ‘Uitgetekend’ is een indringende documentaire over de dementerende Texelaar Antoon Goes, die gedurende vier jaar is gevolgd met de camera. We leren hem kennen als beginnend dementerende in het verzorgingshuis en volgen hem in zijn gang naar het verpleeghuis. De film maakt op integere en ontroerende wijze duidelijk wat dementie in de loop der tijd met een mens kan doen en laat tegelijkertijd zien wat de ingrijpende, emotionele gevolgen voor de familie zijn. De werkgroep van het Alzheimer Café bestaande uit professionals en vrijwilligers werkzaam binnen de zorg zijn er om vragen naar aanleiding van de film te beantwoorden. Het Alzheimer Café is een veilige, laagdrempelige en gezellige plaats voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimer Café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie. Het Alzheimer Café Coevorden is gevestigd in het Kasteel te Coevorden. Kasteel 29.

Auteur

Redactie