Compleet gerenoveerd uitvaartcentrum in Sleen

SLEEN

Het compleet gerenoveerde uitvaartcentrum van Uitvaartvereniging Zuid-Oost Drenthe wordt op vrijdag 28 oktober officieel geopend in Sleen. De openingshandeling aan de Boterakkersweg 6 wordt verricht door wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden en het open huis is daarna van 15.00 tot 17.00 uur.

Bij het samengaan van Uitvaartvereniging Zuid-Oost Drenthe met de uitvaartvereniging in Sleen werd toegezegd dat de gebouwen snel aan de eisen van de huidige tijd zouden worden aangepast. Hierna krijgen de uitvaartcentra in Nieuw-Amsterdam en Weiteveen de volle aandacht. Uitvaartzorg vraagt om goede faciliteiten en daarvan maken - aldus Uitvaartvereniging Zuid-Oost Drenthe - onder anderen deel van uit: goede klimaatbeheersing, muziekweergave, dia- of videoprojectie, comfort en huisvesting met goede faciliteiten.

Voldoende ruimte

Daar is het niet bij gebleven, want de ruimte voor genodigden is warmer ingericht en van comfortabel meubilair voorzien. Voldoende ruimte om een afscheidsdienst te houden: zowel bij een begrafenis als bij een crematie. Steeds vaker gebeurt het dat crematies vanuit uitvaartcentra van de genoemde vereniging plaatsvinden. Daarbij wordt de rust en tijd gegeven om afscheid te nemen. Na de dienst wordt de overledene naar het crematorium gebracht. Alleen of met de naaste familie. Om dit op gepaste wijze uit te voeren, is er een soort carrousel aangebracht aan de kop van de zaal, waar de kist tijdens de dienst wordt geplaatst. Is de dienst afgelopen dan draait de carrousel dicht en verdwijnt de kist. Open of dicht: in beide gevallen is er een afbeelding van een smaakvolle bomenpartij te zien.

Koffie of thee

Er zijn nu twee vernieuwde opbaarkamers: één van de twee kan 24 uur per dag worden bezocht. Bij deze opbaring is er veel vrijheid om afscheid te nemen en hoeft er niet nagedacht te worden over hoelang iemand bij de overledene wil blijven. Ook is er gelegenheid om koffie of thee te drinken. De familiekamer is onderhanden genomen en van nieuw sfeervol meubilair voorzien. Na de officiële opening in Sleen is er vrijdag gelegenheid om uitgebreid rond te kijken en kennis te maken met de vernieuwde inrichting. Medewerkers wijzen bezoekers dan de weg en vertellen over de veranderingen.

Auteur

Redactie