Burgervader bijgepraat over Coevorder kledingbank De Cirkel

COEVORDEN

De Coevorder kleding- en speelgoedbank De Cirkel heeft de wind in de zeilen. Het aantal donaties van onder meer kleding en speelgoed voor minima groeit nog altijd, weet voorzitter Bart Driehuizen van De Cirkel. Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden liet zich woensdagmiddag bijpraten in het pand.

Door Kristian Elders In de Coevorder woonwijk Poppenhare zag Bouwmeester dat De Cirkel over onder meer een ruime kantine beschikt. Verder zag hij heel veel - netjes gesorteerde - kleding voor jong en oud en leerde hij twee kledingmakers - zij zijn ook echt actief in De Cirkel - kennen. De burgervader was net achter de grootste drukte aan en juist die drukte kenmerkt vooral de woensdagmiddag en zaterdag. Dat weten ook Gerrie Boer - gebiedscoördinator in onder meer Poppenhare - en Nico Beukema (projectleider gebiedsgerichte participatie, red.), die op de loonlijst staan van de gemeente Coevorden.

Ondersteunt

De opbouwwerkers Annelies Croon en Daan Heuver lieten woensdag tijdens de rondleiding hun gezicht zien namens Maatschappelijk Welzijn Coevorden, dat De Cirkel ondersteunt. De ervaren wijkconciërge Ab Rolleman noemt De Cirkel op zijn beurt 'zeer belangrijk' voor minima. Hij kent onder meer Poppenhare en Lootuinen op zijn duimpje, werkt samen met Boer en vanuit De Cirkel trekt hij zijn werkgebied dagelijks in. De donaties van kleding komen overigens onder meer bij scholengemeenschap De Nieuwe Veste vandaan. Zeker tweehonderd gezinnen maken gebruik van De Cirkel. De kledingbank kan terugvallen op zo'n twintig trouwe vrijwilligers en Vluchtelingenwerk Noord-Nederland houdt er elke dinsdagmorgen een spreekuur.

Auteur

Redactie