Emmense Nicole Sanders klaar voor Europees kampioenenbal

EMMEN

Dinsdag 25 oktober (vandaag) wordt in Olomouc, Tsjechië, de European Champions Cup 2016 geopend: het EK bowlen voor nationale kampioenen. Namens Nederland komen Nicole Sanders uit Emmen en Mark Jacobs uit Nieuwegein in actie.

Alle deelnemers spelen twee series van acht games in de voorronde, waarna de eerste zestien zaterdag nog eens acht games spelen om de top acht te bepalen. Die spelen zondagmorgen 30 oktober vier games, waarbij alle scores van voorgaande games meetellen.

Kruisfinales

De top vier verdeelt de medailles vervolgens via kruisfinales. Om mee te kunnen doen in deze opzet is het dus van belang om vanaf de eerste game goed te scoren. Om daarbij te ondersteunen is Ron van den Bogaard, hij was ook aanwezig in 2014 en 2015, mee als coach van het tweetal.

Auteur

Redactie