WMD vervangt 8,5 kilometer waterleiding tussen Schoonebeek en Coevorden

Schoonebeek

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) start begin november met het vervangen 8,5 kilometer waterleiding tussen Schoonebeek en Coevorden.

Deze leidingen zijn aan het einde van hun levensduur en worden vervangen om het leidingnet betrouwbaar en veilig te houden. De traditionele manier om leidingen aan te leggen is het graven van een sleuf. Hier wordt de leiding in gelegd, waarna het gat wordt gedicht. Om de bomen langs de weg zoveel mogelijk te ontzien wordt een halve kilometer (computer)gestuurd geboord. Met deze sleufloze techniek is het mogelijk, vanuit een controle-unit boven de grond, een boorkop minutieus te sturen zodat de ondergrondse obstakels zorgvuldig gemeden worden. De werkzaamheden duren tot de bouwvak in 2017 en veroorzaken mogelijk hinder voor verkeer en omwonenden. Wij begrijpen dat dit niet prettig is en we proberen de overlast tot een minimum te bepreken. De bewoners ontvangen vooraf een informatiebrief.

Auteur

Redactie