Mirjam van der Weerd: 'Leuk om creatief bezig te zijn'

SLEEN/EMMEN

Bij de familie Eising aan de Schaapstreek in Sleen was vrijdagmiddag sprake van pompoenen uithollen. Zo'n veertig deelnemers kwamen af op de traditie.

Door Kristian Elders De vriendinnen en oud-collega's Mirjam van der Weerd (39) en Bianca Joling (40) uit Emmen centrum behoorden tot het gezelschap, dat aan de slag ging met de imposante oranje pompoenen. Van der Weerd en Joling vinden de activiteit - deelname kostte zes euro - erg leuk voor kinderen. De kinderen (waaronder twee logés van de tweelingbroer van Van der Weerd uit Stadskanaal en een dochter van Joling, red.) Thijs (9), Vera (7), Norah (10), Sarah (6) en Jayda (9) waren mee met de vrolijke delegatie uit Emmen. De kinderen van Van der Weerd en Joling gaan naar obs 't Eenspan in de Vlinderstad.

Aaien

Van der Weerd en Joling: "De setting binnen met de jonge kalveren en het echte buitenleven op de boerderij vallen in de smaak. Leuk om de kalveren te aaien! Natuurlijk bakten de kinderen ook een broodje op een stok boven de vuurkorf." Van der Weerd komt al meerdere jaren bij de workshop, die Henriette Eising namens het melkveebedrijf aanbiedt. "Tot drie jaar geleden kwamen we hier over de vloer met de kinderclub uit Zuidbarge om pompoenen uit te hollen. Die club is helaas opgegeven, maar ook dat blijft vrijwilligerswerk en de mensen hadden het destijds te druk." Van der Weerd: "Het is leuk om hier creatief bezig te zijn en het resultaat mee naar thuis te nemen. De kinderen keken hier echt naar uit, al zit het weer gezien de regen wat tegen." De deelnemers hadden wat dat betreft geluk, want alleen het bakken van broodjes gebeurde buiten. "We komen hier vast nog enige jaren langs!"

Auteur

Redactie