Oktobermaand Kindermaand over de helft

Coevorden

Oktobermaand Kindermaand stimuleert kinderen tot 13 jaar om deel te nemen aan culturele activiteiten in molens, theaters, musea en ateliers van kunstenaars. Honderden kinderen bezochten de eerste weekenden één van de 116 Drentse deelnemende instellingen of kunstenaars.

Zij volgden met hun ouders workshops, bekeken voorstellingen of deden mee aan één van de rondleidingen. Ook de komende dagen er nog volop activiteiten. Alle activiteiten en organisaties zijn voor kinderen gratis toegankelijk.

Zuidoost-Drenthe

In Zuidoost-Drenthe kunnen kinderen ridderlijke rondleidingen volgen in Stedelijk Museum Coevorden, schilderen met kunstenaar Marion Menke in Noord-Sleen en koekjes bakken in Museummolen Jan Pol (Dalen). Het Coevorder Kunst Collectief laat geïnteresseerden kennis maken met diverse druktechnieken en in openluchtmuseum Ellert en Brammert (Schoonoord) kunnen kinderen zien hoe de herder en zijn hond de schapen drijven. In Nieuw-Dordrecht gaan bezoekers bij Collectie Brands op zoek naar museumschatjes en bij het Industrieel Smalspoor Museum (Erica) kunnen kinderen hun machinistendiploma halen. Bibliotheek Sleen sluit op 23 oktober de Kinderboekenweek feestelijk af en in het Van Gogh Huis (Nieuw-Amsterdam) schilderen kinderen net als Vincent van Gogh.

Auteur

Redactie