Sleen kansloos tegen Asser Boys

Sleen

Derdeklasser Sleen kwam zondag tekort in de wedstrijd tegen Asser Boys. Vooraf werd uitgekeken naar het duel in de top van de derde klasse C, maar Sleen moet nu even pas op de plaats maken. In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar de tweede helft was volledig voor Asser Boys. De Assenaren wonnen met 4-0.

Asser Boys kwam binnen tien minuten al op voorsprong. René Westerveen maakte op fantastische wijze de 1-0. Hij kreeg de bal aangespeeld op randje zestien, draaide kort weg en schoot de bal onhoudbaar in de lange hoek. Sleen had hierna wel veel balbezit, maar wist daar maar weinig mee te doen. De spitsen van Sleen kregen weinig tot geen ruimte van de sterke defensie en elke keer als de bal verloren werd, had de Slener defensie geen antwoord op de snelle en doelgerichte spitsen van Asser Boys. Sleen kreeg wat kleine kansjes in de eerste helft door middel van wat afstandsschoten. Asser Boys creëerde de eerste helft ook nog niet heel veel kansen, maar was wel dreigender.

Gespeeld

Na rust lag de bal binnen vijf minuten in het netje en was de wedstrijd gespeeld. Na een afgeslagen corner en een wilde bal naar voren stond de achterhoede niet goed opgesteld. Hamada Qasem wist hiervan te profiteren en maakte met een mooie stift de 2-0. Door nog twee identieke situaties waarbij te makkelijk balverlies op het middenveld en voorin de goals inleidden en de Slener verdedigers waren niet bij machte om Westerveen en Qasem af te stoppen. Dit collectieve falen in de tweede helft leidde de grote nederlaag in: 4-0. Komende zaterdag mag Sleen proberen een ronde verder te komen in de beker. De roodhemden spelen dan in Bovensmilde tegen zaterdag vierdeklasser BSVV. De week erop wacht Titan thuis voor de competitie, waar oud-trainer van Sleen Marcel Smelt aan het roer staat.

Auteur

Redactie