Inlichtingeneenheid van Landmacht oefent in Coevorden

Coevorden

Tot en met vrijdag 21 oktober oefent de inlichtingeneenheid JISTARC - onderdeel van de Landmacht - in Coevorden. De eenheid bevindt zich tijdens deze oefening in een fictief land in Afrika.

Naast de inzet van bijvoorbeeld verkenners wordt een NH90-helikopter ingezet. Deze maakt opnamen van een locatie, waar volgens de inlichtingenmodule criminele activiteiten plaatsvinden. De beelden van de helikopter worden gebruikt om de verdachte locatie te verkennen. Daarna komt deze informatie binnen bij analisten.

Thuisbasis

Het JISTARC (Joint Intelligence Surveillance Target Acquisition Reconnaissance Commando) heeft 't Harde als thuisbasis. Het commando verzamelt, analyseert en verspreidt inlichtingen in een zogeheten inzetgebied. Daarmee ondersteunt de eenheid vooral commandanten bij het plannen van onder meer operaties. Thans worden militairen van deze eenheid ingezet in onder meer Mali.

Auteur

Redactie