Bobby Bos sluit seizoen succesvol af

Klazienaveen

Na de derde en eerste plek op het legendarische circuit van Hockenheim was het afgelopen weekend de seizoensafsluiter in Assen: The Battle of the Nations. Zaterdag waren er twee kwalificaties en zondag twee races.

De eerste kwalificatie was op een opdrogende baan. Bobby Bos uit Klazienaveen voelde zich goed onder deze omstandigheden en wist tussen de 1000 en 600 een vierde plek en eerste van zijn klasse neer te zetten. De middag kwalificatie begon droog en al snel hadden veel rijders hun tijd verbeterd. Op het moment dat de jonge Bos wilde aanzetten, begon het te regenen en was de kwalificatie voorbij. Op dat moment stond de Klazienavener op elfde plek (vijfde van zijn klasse). Zondag moest het dan gebeuren. Het zou een stralende dag worden en er waren veel supporters voor Bos naar Assen gekomen om hem aan te moedigen tijdens zijn laatste twee races. Half elf was de eerste race, maar helaas was het weer onbestendig en was de baan ook half nat. Tot op het laatste moment was er paniek bij alle rijders. Bos heeft gekozen voor regenband voor en slick achter.

Herstellen

Bos werd al snel naar buiten gedrukt en kwam naast de baan terecht. Gelukkig kon hij erop blijven zitten en zich herstellen, maar een grote achterstand was een feit. Om echt aan te zetten was ook moeilijk omdat de eerste ronden de baan eigenlijk te nat was voor een slick. Na een paar ronden was de baan droger en groeide het vertrouwen van Bos en daarmee gingen de rondetijden behoorlijk naar beneden en zette de coureur een inhaalstrijd in. Uiteindelijk kwam de Klazienavener als tweede over de finish. Om half drie was het tijd voor de laatste race. Inmiddels scheen de zon en was de bandenkeuze geen probleem meer. Toen het rode licht doofde, ging Bos als een speer van start. Toen na veertien ronden het zwart wit gezwaaid werd, was het nog steeds Bos die als eerste werd afgevlagd. Slechts vijf superbike coureurs hebben deze strijd van de supersport rijder kunnen winnen. Geweldig was het voor de jonge coureur om het seizoen af te sluiten op de hoogste trede van het podium.

Auteur

Redactie