Bernard Blaak uit Erm wint Zilhouette Cup

Erm

Een mooier slot had ACNN zichzelf niet kunnen wensen bij de beslissende wedstrijden op Racepark Meppen in Duitsland. De strijd om de titels in de Ooperon BMW Cup en die in de Avenger up werd pas in de laatste races beslist. Bernard Blaak uit Erm wist zaterdag de titel in de Zilhouette Cup al veilig te stellen.

Hij had aan drie punten genoeg om voldoende afstand tot vader en dochter Jan en Joyce Vos uit Dussen te nemen. Zijn voorsprong was daarna niet meer goed te maken door het duo Vos. Het was voor Blaak maar goed dat hij de cup al op zak had, want in de tweede race van het weekend stond hij in de derde ronde stil vanwege problemen met de versnellingsbak, waardoor Vos alsnog won. In de laatste race startte Blaak met een geleende wagen en werd daarin tweede achter Jan Vos. Blaak kwam uiteindelijk tot een totaal aantal punten van 277. Jan en Joyce Vos bleven steken op 251 punten.

Auteur

Redactie