Atlas Theater geopend met tweedaags feest | Op de voorpagina

Emmen

Het Atlas Theater in Emmen is vrijdag officieel geopend en dat werd die dag en zaterdag gevierd met een groots feest. Aan het woord waren Wildlands-directeur Frankwin van Beers en wethouder Bouke Durk Wilms die hun trots niet onder stoelen of banken schoven.

Na de speeches was de beurt aan Elvis look-a-like Bouke Scholten uit Emmen (foto) die - inclusief gevette kuif - een haast identieke Elvis-performance neerzette. De theatervoorstelling Bloei! na de pauze ging over de veranderingen in Emmen door de ogen van opa en kleinkind. Daarna was het de beurt aan Annemiek Drenth, ‘t Aol Volk en als laatste act Jaap Lamfers. Afsluiting van de avond was de symbolische overdacht van de status van culturele gemeente aan Tynaarlo. Wilms gaf het geschiedenis boek ‘Canon van de gemeente Emmen’ cadeau aan Miriam van Dijk, wethouder in Tynaarlo. Zaterdag waren er optredens van Carel Kraayenhof, Daniël Lohues en de Ashton Brothers te zien. De foto is gemaakt door Boudewijn Benting.

Auteur

Redactie