Germanicus loopt tegen eerste nederlaag aan in Rolde

Coevorden

Germanicus heeft zondag de eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren, Rolder Boys was met 2-1 te sterk voor de geel-zwarten.

Trainer Eric Prins was niet op volle oorlogssterkte. Zo konden Patrick Kreeft en Erik Boer niet spelen vanwege een blessure. Marco Cremer en Erwin Smale waren niet fit genoeg voor een hele wedstrijd en begonnen dus vanaf de bank. Bas Smits speelde hierdoor in de spits en Erwin Moddejongen voetbalde achter de spitsen. Ten opzichte van de vorige wedstrijd in en tegen Valthermond waren Harm Hindriks en Daniël Balsala wel weer van partij. Germanicus heeft het altijd lastig tegen Rolder Boys en ook deze zondag zou het niet anders zijn. Door de noodzakelijke veranderingen in de basisopstelling was men zoekende en dat kwam het spel niet ten goede. Ook werden er voorin te weinig duels gewonnen, waardoor men nooit echt langdurig in balbezit kwam en gevaar kon stichten. De eerste speldenprikken werden door Germanicus uitgedeeld. Van der Weide speelde zijn directe tegenstander uit en probeerde de bal in de kruising te draaien. Even later kwam Rolder Boys gevaarlijk door, maar het centrale duo Daan van Dijk en Erwin Doorn wist redding te brengen. Veel duels werden op het middenveld uitgevochten en uitgespeelde kansen waren voor beide teams, tot aan de rust, niet aan de orde.

Uit het niets

Na de pauze kwam er iets meer beleving, maar een hoogstaande wedstrijd zou het nooit worden deze dag. Uit het niets kwam Rolder Boys op voorsprong. Een vrije trap voor Rolder Boys kwam op de hak van een verdediger van Germanicus en veranderde op deze wijze zodanig van richting dat keeper Beugelink kansloos was. Na deze 1-0 wisselde Prins. Cremer kwam voor Moddejongen en Smale voor Hindriks. Germanicus probeerde meer druk op de wedstrijd te krijgen, maar dit lukte maar matig. Na een actie aan de rechterkant greep de verdediging van Germanicus niet goed in. De voorzet kon door Hingstman van Rolder Boys binnen gelopen worden en deze 2-0 was in feite de beslissing. In de slotfase werd het toch nog spannend. Na een goede actie van Cremer, waarbij hij zijn lichaam goed gebruikte, speelde hij Smale aan en deze wist de bal binnen te kegelen. Deze 2-1 was het sein om nog een keer alles naar voren te gooien, maar ondanks een paar hachelijke momenten wist Rolder Boys de zege veilig te stellen. Het komende weekend is Germanicus vrij en zondag 30 oktober wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Noordster.

Auteur

Redactie