Groot feest op Emmer Raadhuisplein tijdens Grondfest | Fotoreportage

Emmen

Groot feest gisteren zaterdag 15 oktober. Op het Raadhuisplein in Emmen werd de opening van het Atlas Theater gevierd met een grootse happening genaamd Grondfest.

Slagwerk, dans en straattheater waren de ingrediënten van GrondFest. Lokale professionals en vele amateurkunstenaars geven acte de présence. Zo zijn er slagwerkers van De Drumstudio en vanBusscherdrums, dansers van Dance Company Shirelle en van SixStep Dancecenter, en treden Kamerorkest Emmen en Bigband Emmen op. Alle kinderen konden gratis een geluksvogel maken onder leiding van kunstenaar Ingo Leth. Bij een speciale postbode-act konden kinderen hun kaart meteen versturen als gelukswens voor bijvoorbeeld oma en opa. Ook kwam Kapitein Kosto met zijn duikboot op het plein. Hij vertelde over de spannende avonturen die hij heeft beleefd. En er werd een speciale kunsttoren gebouwd van maar liefst acht meter hoog. Kinderen en volwassenen mogen een stuk van de toren beschilderen.

Jaap Lamfers

Ook stonden er twee grote mannen van steen uit de prehistorie, die over het plein wandelden en waren er bijzondere kunstvoertuigen van theatergroep Abacus te bewonderen. Voorafgaand aan Grondfest presenteerden tussen 12.00 en 14.00 uur vele koren, bandjes en singer/songwriters de hit ‘Zuidoost Drent’, geschreven door Jaap Lamfers en Peter Deiman. Het lied werd in allerlei verschillende uitvoeringen vertolkt. Grondfest is één van de drie afsluitende projecten van Emmen Culturele Gemeente van Drenthe. Theatertour ‘Bloei’ en ‘De Canon van Emmen’ zijn de twee andere finaleprojecten van het project Van Goede grond. Op 9 november ook nog te zien in het Atlas Theater. De foto's zijn gemaakt door Paul Barelds uit Emmen.

Auteur

Redactie