Concert 51 jaar The Action

Emmen

Vorig jaar vierde The Action in café Rue de la Gare in Emmen het feit dat ze hun eerste schreden op het muzikale pad zetten. Dit jaar doen ze het nog eens dunnetjes over. Op zondagmiddag 16 oktober treden ze op onder de noemer The Action: 51 jaar.

The Action, opgericht in 1965 door leerlingen van de mulo aan de Sleedoorn in Emmen, soul- en bluesmuziek. Inspiratiebronnen waren Sam and Dave, Wilson Pickett, Eddy Floyd, Fleetwood Mac en John Mayall. Op tal van podia in de omgeving Emmen was The Action een graag geziene band. Veel fans volgden de band overal waar er werd opgetreden. Van de oorspronkelijke formatie zijn Robert de Leeuw, Henk Nannen en George Kleefman nog steeds van de partij. Een kleine twintig oud-leden, in wisselende samenstellingen, staan op zondag 16 oktober vanaf 16.00 uur in Rue de la Gare op het podium. De toegang is gratis.

Auteur

Redactie