Verkoop Kasteel 4: handtekeningen zijn gezet

Coevorden

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden en projectontwikkelaar Peter van Dijk uit Zuidbarge tekenden donderdagmorgen de overeenkomst tot verkoop van Kasteel 4 en de ontwikkeling van het zogeheten citadelpunt in Coevorden centrum. Van Dijk heeft er volgens eigen zeggen zin in om plannen te maken voor het citadelpunt, samen met de betrokken partijen.

Het voormalige postkantoor op het adres Kasteel 4 is een rijksmonument uit 1892. Door de verkoop van het pand en de plannen van de Emmer projectontwikkelaar blijft het pand behouden en krijgt het een nieuwe functie. Van Dijk gaat in elk geval voor een woonfunctie - "in welke vorm dan ook" - in het karakteristieke pand. "Er komt een restyling van het pand naar de eisen van de huidige tijd", laat de Emmenaar weten. "We zetten in op een parkeerkelder met ruim twintig plaatsen. Er is ruimte voor de mogelijke komst van dertien tot vijftien appartementen, maar ook de rijksmonumentendienst heeft iets te zeggen over elementen die eventueel bewaard moeten blijven. We gaan voor een samenhangend geheeld. Een combinatie met zorg? Dat moet nog blijken. Een zelfstandige woonvorm is dus mogelijk, maar zorg ook."

Kasteel 2

Daar waar de nabije notaristuin volgens Van Dijk voor een heel klein deel wordt bebouwd, is de projectontwikkelaar in gesprek met de Rabobank om het Coevorder pand  van de bank op het adres Kasteel 2 te kopen. Daarna wil de Emmenaar concrete plannen maken om het citadelpunt in te vullen. Begin 2018 wil Rabobank Emmen-Coevorden onderdak hebben op het Emmer Raadhuisplein. Van Dijk: “In Coevorden en in Klazienaveen blijft dan een winkel om bankzaken te regelen. Er blijft dus een bank bestaan in deze plaatsen, maar wel veel kleiner en niet meer met alle medewerkers.”

Ruimtelijk mogelijk

De totale koopsom voor Kasteel 4 en het citadelpunt is een miljoen euro. Van Dijk betaalt 750.000 euro voor Kasteel 4 en 250.000 euro wanneer de gewenste ontwikkeling voor wat betreft het citadelpunt (ruimtelijk) mogelijk blijkt. Wanneer de gewenste ontwikkeling van het citadelpunt niet mogelijk is? Dan wordt de 250.000 euro een nabetaling voor Kasteel 4. De totale koopsom voor Kasteel 4 is dan een miljoen euro.

Auteur

Redactie