Oosterhesselen: leerlingen Esdal College willen meer straatverlichting

Oosterhesselen

Een klas van het Esdal College in Oosterhesselen maakte woensdag kennis met de werkwijze van de G1000. Samen gingen ze aan de slag met wat zij belangrijk vinden voor hun leefomgeving. Het belangrijkste thema bleek de staat van de verlichting langs de wegen van Oosterhesselen naar Aalden, Gees, Dalen en Sleen.

Tijdens de les mens en maatschappij kwam Jeanette Croezen namens de G1000-organisatie vertellen over de G1000. De jeugd ging daarna aan de slag en kreeg uitleg over de dialoog als gespreksvorm. Volgens docent Margot van Zanden pikten de leerlingen dat goed op.

Onveilig

Uit de eerste gespreksronde kwamen thema’s tevoorschijn en het brainstormen volgde al snel. Er is volgens de schooljeugd geen of te weinig verlichting en die gedachte wordt als onveilig gezien. Twee andere thema’s bleken activiteiten voor de jeugd en zwerfvuil. De leerlingen spraken over hun droom op het gebied van deze thema’s en uitschieters bleken even mooie als vrolijke prullenbakken en zelfs een trampoline in de kerk. De dromen werden tijdens de gesprekken omgezet naar concrete ideeën zoals reflecterende strepen op de fietspaden, zelf extra verlichting op de fiets aanbrengen en met plannen aansluiting zoeken bij volwassenen en bedrijven.

Auteur

Redactie