Leerlingen Esdal College bezig met Morgen

Emmen

Als cultuurprofielschool vindt het Esdal College het belangrijk om diverse cultuurprojecten te realiseren. Eind augustus werd dit project al geopend met een bezoek aan de openluchtvoorstelling ‘Onderweg naar Later’ in de oude dierentuin.

Dat was de aftrap voor een maand vol activiteiten in het kader van duurzaamheid.Honderden leerlingen van havo en vwo gaan tijdens drie workshopdagen aan de slag in diverse workshops met het thema ‘Morgen’. In maar liefst tien verschillende workshops werken ze dat thema uit. Zo leren ze bij muziek een lied over de toekomst en gaan ze in de workshops beeldende kunst aan de slag met de gevolgen van de plastic soep in de oceanen.

Atrium

In de workshop kostuums maken ze kleding die gedurende de maand oktober in het atrium geëxposeerd wordt. Daar werken ze met diverse afvalmaterialen. De eerste workshopdag was vorige week. Deze werd geopend met een videocompilatie van de voorstelling met daarbij een dansoptreden door twee danseressen uit de cast. Deze twee danseressen leerden de leerlingen in de dansworkshops ook een stukje choreografie uit de voorstelling Onderweg naar Later. Slagwerkdocent Peter Deiman verzorgde een workshop ‘rythm&trash’ waarbij de leerlingen trommelden met veel enthousiasme op de originele muziek uit de voorstelling.De volgende projectdagen zijn op 13 en 25 oktober. Maandag 31 oktober is de afsluiting met ruimtevaarder André Kuipers in het Emmer Atlas Theater.Het Esdal College - locatie Oosterstraat - staat momenteel in het teken van het project ‘Morgen’, een project over duurzaamheid en de toekomst van de aarde.

Auteur

Redactie