Groot feest met Grondfest

Emmen

Na twee jaar werken is het dan eindelijk zover: de feestelijke opening van het Atlas theater in Emmen. Twee jaar geleden - op 10 oktober - werd de eerste steen gelegd.

Naast toespraken door burgemeester en wethouder werd de eerste steenlegging destijds feestelijk omlijst door spectaculaire slagwerk- en theaterpresentaties van onder meer De Drumstudio uit Emmen.Zaterdag 15 oktober wordt de opening gevierd met een XL-uitvoering van die happening; genaamd Grondfest. De gratis te bezoeken voorstelling begint om 14.00 uur op het Emmer Raadhuisplein.

Kinderen

Slagwerk, dans en straattheater, dat zijn de ingrediënten van GrondFest. Lokale professionals en vele amateurkunstenaars geven acte de présence. Zo zijn er slagwerkers van De Drumstudio en vanBusscherdrums, dansers van Dance Company Shirelle en van SixStep Dancecenter, en treden Kamerorkest Emmen en Bigband Emmen op. Alle kinderen kunnen gratis een geluksvogel maken onder leiding van kunstenaar Ingo Leth. Bij een speciale postbode-act kunnen kinderen hun kaart meteen versturen als gelukswens voor bijvoorbeeld oma en opa. Ook komt Kapitein Kosto met zijn duikboot op het plein. Hij vertelt over de spannende avonturen die hij beleeft. En er wordt een speciale kunsttoren gebouwd van maar liefst acht meter hoog. Kinderen en volwassenen mogen een stuk van de toren beschilderen.

Abacus

Ook staan er twee grote mannen van steen uit de prehistorie, die over het plein wandelen, en zijn er bijzondere kunstvoertuigen van theatergroep Abacus te bewonderen.Voorafgaand aan Grondfest presenteren tussen 12.00 en 14.00 uur vele koren, bandjes en singer/songwriters de hit ‘Zuidoost Drent’, geschreven door Jaap Lamfers en Peter Deiman. Het lied wordt in allerlei verschillende uitvoeringen vertolkt. Kijk voor info op www.grondfest.nl. Grondfest is één van de drie afsluitende projecten van Emmen Culturele Gemeente van Drenthe. Theatertour ‘Bloei’ en ‘De Canon van Emmen’ zijn de twee andere finaleprojecten van het project Van Goede grond. Op 9 november ook nog te zien in het Atlas Theater.

Auteur

Redactie