Zeer geslaagd judotoernooi voor judoka’s Vos

Emmen

De Open Drentse judo kampioenschappen waren zaterdag een groot succes. Meer dan 800 deelnemers uit binnen en buitenland kwamen op twaalf wedstrijdmatten in actie.

Het grote aantal toeschouwers kon in sporthal Angelslo, in de gelijknamige Emmer wijk urenlang genieten van judo op hoog niveau. Bij een aantal seniorenklassen was het niveau dus erg hoog. De klasse heren senioren tot 81 kilo was vanaf het begin tot het einde judo wat je graag ziet. Aanvallend en spectaculair. De Zweed Armin Didic won uiteindelijk de finale van deze klasse tegen Florian Dieck uit Duitsland. De organiserende vereniging Vos uit Klazienaveen was in eigen huis en deed zelf ook goed mee. Zowel bij de senioren als de junioren werden uitstekende resultaten behaald.

Klasse

Rick Nieters kwam voor het eerst uit in de klasse tot 90 kilo. Dat deed hij met een voortreffelijk resultaat. Hij won met ippon de finale van Emil Bris die deel uitmaakt van de nationale selectie van Noorwegen. Erik Schimmel was in de zwaarste klasse bijzonder goed in vorm. Met knap uitgevoerde technieken en zijn doorzettingsvermogen kwam hij in de finale. Hier kwam hij tegen Martin Nilsson van het West England Team. De Brit had geen antwoord op de snelle beenacties van Schimmel en verloor uiteindelijk met ippon. Lois Klein won de lichtste klasse bij de junioren. Zij won alle wedstrijden met grote overmacht. De Zweedse Nana Bari van Staffanstorp kon de aanvallende Klein niet aan en verloor op beslissing de finale. Tom Akker en Alex Wacker kwamen allebei op het erepodium met een tweede plaats. Beide judoka’s verloren de finale. Zij kunnen echter tevreden terugkijken op dit behaalde resultaat tijdens het sterke toernooi. Jurrien Kugel uit Erica kwam ook tot een prima resultaat. Hij won de klasse tot 55 kilo heren junioren. Judovereniging Vos kreeg na afloop veel lof voor de organisatie. Het toernooi was eigenlijk te vol met het grote aantal deelnemers maar was zodanig strak geregeld dat alles prima verliep.

Auteur

Redactie