Uitvaartbeurs trekt 700 bezoekers naar Grote Kerk Emmen

Emmen

De eerste gezamenlijke uitvaartbeurs van Uitvaartzorg Louissen, Vermeer Uitvaartzorg en Grummel Uitvaartzorg is een succes. Rond de 700 bezoekers kwamen naar de Grote Kerk in Emmen, deden inspiratie op en lieten zich informeren door de verschillende standhouders.

De drie onafhankelijke uitvaartondernemers stonden in het midden van de kerk zodat de belangstellenden kennis konden maken en zo een beeld konden vormen welke uitvaartverzorger het beste bij ze past. De rest van de kerk was gevuld met kleine en lokale ondernemers die dezelfde visie delen: korte lijnen en persoonlijke aandacht. Zo was er onder meer een bedrijf in natuursteen, een uitvaartfotograaf, een gedenkkunstenaar, een webwinkel in gedenkproducten en een rouw- en verliesbegeleider.

Beladen onderwerp

De sfeer was behaaglijk en dat is erg welkom bij een doorgaans zo beladen onderwerp. Er was ruimte om vragen te stellen en uitleg te krijgen bij de verschillende deelnemers. ‘Had ik het maar geweten’ kwam regelmatig naar voren bij de verschillende mogelijkheden. Nog steeds is het bij veel mensen niet bekend dat, ook wanneer je al een uitvaartverzekering hebt afgesloten, je wettelijk gezien vrij bent om zelf een uitvaartondernemer te kiezen die voor jou de uitvaart kan verzorgen. Bezoekers vonden het fijn om te zien en te merken dat kleine, lokale ondernemers de handen ineen slaan en graag gebruik maken van elkaars diensten. Dit was precies de sfeer die zaterdag aanwezig was. Vanuit de organisatoren een extra dank aan de grote kerk, alle standhouders en bezoekers.

Auteur

Redactie