Promovendus Raptim koploper in tweede klasse L

Coevorden

Raptim is na de 3-2 overwinning op Forward uit Groningen (stad) de trotse koploper in de zondag tweede klasse L. De ploeg van trainer Henk Veenhof verrast vriend en vijand en voert de ranglijst aan zonder puntverlies.

Raptim heeft nu vijf wedstrijden op rij gewonnen. Voorwaar een prestatie. Stadgenoot Germanicus staat tweede met vier verliespunten. Raptim en de studenten van Forward gaven het publiek waar voor hun geld. Beide ploegen promoveerden vorig seizoen en lieten zien dat ze thuishoren op het huidige niveau. Raptim op basis van inzet en tactisch spel, Forward op basis van techniek en individuele klasse. In de eerste helft werd er door beide ploegen niet gescoord. Raptim had een licht veldoverwicht, maar wist dit niet om te zetten in een doelpunt. De af en toe wat nonchalant voetballende studenten waren vlak voor rust eigenlijk het dichtst bij een doelpunt.

Timen

Na de rust ontbrandde de wedstrijd echt. In de 53ste minuut kwam Raptim op 1-0 toen Robin de Leeuw zijn specialiteit etaleerde, namelijk het koppen. Uit een corner kopte hij de bal door perfect te timen op weergaloze wijze achter de Forward doelman. Drie minuten later scoorde Lars Meppelink met het nodige geluk uit een vrije bal de 2-0. De ongeveer 175 toeschouwers dachten dat de wedstrijd gespeeld was en Raptim opnieuw drie punten kon toevoegen. Niets was minder waar. Forward liet zien dat het naast technisch voetbal ook over de nodige veerkracht beschikt. In de 58ste minuut scoorden ze de 2-1 door een voorzet vanaf links goed in te koppen. In de 67ste minuut kreeg Raptim een vrije bal op ongeveer 20 meter van het doel. Specialist Lars Meppelink schoot de bal perfect boven in de linkerhoek. 3-1. Amper vijf minuten later verkleinde Forward opnieuw de voorsprong. Ook deze keer werd de bal uit een voorzet vanaf links door een aanvaller van Forward achter doelman Roy van der Haar ingekopt. Raptim verzuimde daarna de voorsprong te vergroten, terwijl Forward met technisch verzorgd voetbal een paar keer dichtbij de gelijkmaker was. Na zes minuten extra speeltijd floot scheidsrechter Van Veen voor het einde.

Auteur

Redactie