Laat de doden hun doden begraven

Emmen

laat de doden hun doden begraven

zij die begrijpen laat hen die het verdriet kennen dat doen ja, laat ons de doden begraven laat de levenden ons met rust laten want zij kennen uitsluitend onrust zij zullen niet beseffen dat wij ons bedekten dat wij heen gingen en ons vermenigvuldigden dat wij ons brood verdienden in het zweet van ons aanschijn dat wij in bloed en tranen baarden dat wij ons bed opnamen en wandelden dat wij sterker hebben moeten zijn dan een leeuw en dat wij nu moe zijn dat wij moe mogen zijn dat wij klaar zijn met alle leven dat wij zelfs al eeuwen klaar zijn met de dood zij zullen ons geen rust gunnen zij begrijpen niet zij willen weten altijd willen zij weten maar niets kan werkelijk van ons worden gekend door hen niet, door niemand niet nooit zullen zij weten alleen Wij en de doden bewaren ons geheim. © Anna Hardonk © www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie