Gratis zonnepanelen voor huurders van Domesta

Emmen

Huurders van Domesta kunnen vanaf vandaag ook gratis zonnepanelen aanvragen. Het was al mogelijk de panelen tegen een vergoeding aan te vragen. Zo’n 170 huishoudens vroegen al zonnepanelen aan. Deze krijgen de betaalde vergoeding teruggestort.

Uit een evaluatie blijkt dat de gevraagde vergoeding - en de onzekerheid of deze opweegt tegen de bezuiniging - voor veel mensen een drempel vormt. Met het schrappen van de vergoeding hoopt de woningcorporatie deze drempel weg te nemen.

Veel zon

Voorlopig geldt de actie alleen voor bewoners van eengezinshuizen met daken die veel zon vangen. Domesta wil huurders van huizen die niet geschikt zijn ook mee laten profiteren, maar heeft daarvoor nog geen concrete maatregelen. “Huurders met goede bespaarideeën kunnen zich altijd bij ons melden” stelt directeur Bert Moormann. Uiteindelijk krijgen alle geschikte daken van Domesta zonnepanelen. Mensen die direct willen besparen kunnen de panelen aanvragen via www.domesta.nl.

Auteur

Redactie