Duimen omhoog voor nieuw omniveld in Dalen

Dalen

Een jaar na de kavelveiling is zondagmiddag het omniveld in Dalen geopend. De opening op sportpark 't Grootveld - met onder meer voetbalvereniging Dalen, volleybalvereniging Dalen en handbalvereniging Apollo als vaste bespelers - aan de Dalerveensestraat is verricht door onder meer een aantal van de jongste leden van de jeugdvoetbalcombinatie Dalen-DSC (Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie). Een balgoochelaar, een voetbalclinic en een jeugdwedstrijd stonden ook op het programma.

Het Albert Ruinemans veld (naar de in 2010 overleden oud-voorzitter van voetbalvereniging Dalen, red.) - aangelegd op de locatie van de oude tennisbaan - is een multifunctioneel sportveld. Het veld is geschikt voor voetbal, basketbal en handbal. Door de aangelegde lichtmasten is het ook mogelijk om het aangrenzende volleybalveld te verlichten. Het geld dat nodig was voor het omniveld is vooral beschikbaar gesteld door de ondernemerssociëteit ONS Dalen en met hulp van de genoemde kavelveiling. Die avond verzamelde de projectgroep van het omniveld ruim 29.000 euro. Eerder stelde ONS Dalen ruim 20.000 euro beschikbaar.

Eerste team

Het eerste team van Dalen speelde later op de middag met 1-1 gelijk tegen Zwartemeer uit Klazienaveen. De ploeg van trainer Bert Doldersum staat - na het puntenverlies in eigen huis - tweede in de derde klasse C. Gieten is de nieuwe koploper. Asser Boys is de nummer drie, terwijl Sleen vierde staat.

Auteur

Redactie