Korvesta geeft 1500 leerlingen korfbalclinic

Coevorden

In iets minder dan een maand krijgen bijna 1500 leerlingen van basisscholen in Coevorden, Dalen, Steenwijksmoer en Wachtum een korfbalclinic van korfbalvereniging Korvesta uit Coevorden.

Hierbij heeft de vereniging de hulp ingeschakeld van oud korfbal-international en tweevoudig Europees en wereldkampioen André Kuipers. Korvesta vierde onlangs het veertigjarig bestaan en wil met deze clinics zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met de korfbalsport. Samen met het bedrijf Korfbalstars van Kuipers werd een plan bij alle basisscholen uitgerold. Kuipers: "We willen dat kinderen een onvergetelijke clinic meemaken en plezier hebben. Iedereen moet mee kunnen doen en een balletje kunnen scoren. Met onze clinics richten we ons op alle leeftijden." Korvesta is blij met de hulp van Kuipers. Ada Zweers van de technische commissie van Korvesta: "We komen vaak op scholen voor sportdagen of clinics. Maar kinderen zijn toch best wel wat onder de indruk dat ze een clinic krijgen van een korfballer die Europees en wereldkampioen is geworden."

Kuipers

Kuipers heeft na de zomervakantie alle basisscholen in de gemeente benaderd. "We kregen van vrijwel alle scholen hele enthousiaste reacties. Bij korfbal is samenwerken, tussen jongens en meisjes, erg belangrijk. Op scholen geldt dat natuurlijk ook. Inmiddels hebben we al meerdere clinics gegeven en de reacties zijn goed. Kinderen vinden het geweldig en merken dat het beeld dat ze vooraf hadden van korfbal in het echt toch anders is. Het is een snel en gaaf spelletje om te doen! Tijdens onze clinics zorgen we er met allerlei spelvormen voor dat ze een uur lang continu bezig zijn." Op woensdag 26 oktober organiseert Korvesta van 16.00 tot 18.00 uur samen met Korfbalstars een instuiftraining voor alle leerlingen, die een clinic hebben gehad. Kuipers: "Die instuiftraining is de afsluiting van alle clinics die we gegeven hebben. Samen met alle kinderen maken we er dan nog een mooi feestje van." De instuiftraining wordt gehouden op de velden van Korvesta op sportpark De Pampert in Coevorden.

Auteur

Redactie