Bomvolle Meerstal bij revue ’t Kun minder

Zwartemeer

Er was de afgelopen weken veel te doen in Zwartemeer onder de noemer ‘Zwartemeer, onze goeie grond’. Jong en oud kon zijn hart op halen. Woordvoerder Jan Batterink toonde zich tevreden.

Vrijdagavond werd in een bomvol dorpshuis De Meerstal de revue ’t Kun minder opgevoerd. In de productie van oud-inwoner Ben ten Velde werd met veel humor verhaald over heden en verleden van het dorp. Aan de orde kwamen onder meer het zware werk op het land, de opkomst van rock and roll en een aflevering van de serie Goeje geiten, slechte geiten. In de sketch ’t Huusie van dokter Hoenders werd een kijkje genomen bij het spreekuur van de legendarische huisarts Hoenders. Hij toonde zich lovend over het karakter van de Zwartemeerders. ”Echt mensen van dragen en niet klagen.” Wel had hij moeite om het dialect te verstaan, en dat leidde tot komische misverstanden.Toen Lena Biel (maar je schrijft Bijl) hem vertelde dat zij een neefje had doodgeslagen wilde hij onmiddellijk de politie bellen. De sketches werden afgewisseld met muziek. Onder leiding van Maginus Bos en het rk jongerenkoor onder leiding van Richard Valentin werd er naar hartenlust mee gezongen. De sketches werden uitgevoerd door het cabaretgezelschap ‘t Volk van Mima onder regie van Mariska Schipper en Mirella Habing.

Auteur

Redactie