Lezing over Egels en andere nachtbrakers

Emmen

De IVN-Afdeling Emmen en Omstreken houdt op woensdag 5 oktober haar maandelijkse natuuravond. Diliana Welink, beleidsmedewerker natuur en natuurbeheer Provincie Groningen en Natuurgids bij de Stichting het Drentse Landschap en de IVN-afdeling Assen komt vertellen over egels en andere nachtbrakers.

In de nacht scharrelen egels ongemerkt door de tuin. Vleermuizen scheren haast onzichtbaar door de lucht en veel bloemen worden bezocht door onopvallende vlinders. Hoe leven deze nachtdieren, hoe zoeken ze eten en een partner. Al deze dieren zijn vaak te vinden in onze eigen tuin. Aan de hand van een verhaal met beelden zal een nachtwereld voor ons open gaan. Aanvang van de lezing is 20.00 uur, deze duurt tot ongeveer 22.00 uur en vindt plaats in Buurthuis De Cluft, Statenweg 109, aan het parkeerterrein bij winkelcentrum Angelslo in de gelijknamige Emmer wijk. De lezing is gratis voor leden en donateurs van het IVN. Aan niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd.

Auteur

Redactie