Leerlingen Esdal College grijpen hun kans op de Business School

Emmen

Wie dacht dat de jeugd van tegenwoordig liever lui is dan moe, heeft het mis. Op het Esdal College locatie Boermarkeweg hebben ruim 50 leerlingen uit 4 mavo in het kader van de Business School gekozen voor de mogelijkheid twee extra diploma's te halen: Basiskennis Ondernemerschap en Basiskennis Boekhouden.

Wanneer alle andere vierdeklassers op dinsdagmiddag vrij zijn, zitten deze leerlingen nog een paar uurtjes op school. De locatie Boermarkeweg van het Esdal College is de enige mavo in Nederland die zowel Basiskennis Ondernemerschap als Basiskennis Boekhouden aanbiedt op de Business School. Ook het opzetten van een mini-onderneming en het spelen van een managementgame zijn onderdelen van de Business School. De Business School geeft een voorsprong in het vervolgonderwijs én bereidt voor op een toekomst als zelfstandig ondernemer.

Lessen

De eerste lessen zijn achter de rug en de leerlingen en hun docenten zijn enthousiast en vol energie. Boudewijn Bakker: "Economie vind ik interessant en ik wil door deze vakken te volgen meer inzicht krijgen in het autobedrijf van mijn vader, zodat ik wat taken over kan nemen. Ook is het fijn voor mijn vervolgstudie. Ik wil hierna havo en vervolgens hbo MER gaan doen. De stof kun je best goed meekrijgen en als je iets niet snapt wordt het in de les duidelijk uitgelegd, zodat je weer verder kan." Astrid Jeurink: "Ik ben het gaan doen omdat het mij interessant leek en handig voor mijn toekomst later. Ik wil later mijn eigen kapsalon beginnen en dan kan ik alles zelf in de gaten houden." Mickenson Delsink: "Ik ben het gaan doen omdat het mij interessant leek en het is een aanvullend diploma. Tot nu toe is het erg leerzaam. Het is wel veel werk; je moet wel écht iets doen." De locatie Oosterstraat (havo/vwo) is vanaf het schooljaar 2016/2017 ook Business School.

Auteur

Redactie