Bijzondere editie van ‘Kunst in de Kas’

Klazienaveen

Promotiegroep Tuinbouw Emmen organiseert, namens de tuinders in Emmen, op 2 oktober de 18de editie van ‘Kunst in de Kas’. Het evenement dat in het teken van Kunst en Cultuur staat, vindt dit jaar plaats in Klazienaveen.

‘Kunst in de Kas’ wordt in samenwerking met de opleiding AssociateDegree Leisure Management van Stenden Hogeschool Emmen georganiseerd. Bezoekers zijn op zondag 2 oktober van 13.00 – 17.00 uur van harte welkom bij Sulabra, Bloemen Cees, Alette van der Velden, Tarre&Smarre, Slingerland/van Buren, Emco en de Kring en de Kwakel. Burgemeester Daniela Kösters van Samtgemeinde Emlichheim opent ‘Kunst in de Kas’ om 13.00 uur bij Sulabra. De toegang is gratis. Tijdens ‘Kunst in de Kas’ exposeren meer dan 30 kunstenaars hun werken in de kassen van Klazienaveen. Bezoekers kunnen naast diverse bloemen en groenten van de tuinders kennis maken met schilderijen, beelden, keramiek, aquarellen en meer. Ook zijn er optredens van verschillende bands, koren en singer-songwriters en is er een Open Podium. Eén van de hoogtepunten van ‘Kunst in de Kas’ is de expositie ‘1132’ van Inge Schonewille. Deze expositie roept de sfeer op van een kledingatelier. Met deze expositie vraagt Schonewille aandacht voor het menselijke tragedie van de kledingfabriek Rana Plaza in april 2013in Bangladesh.

Auteur

Redactie