Zwemvereniging De Plons is 26 medailles en 25 PR’s rijker

Coevorden

De thuiswedstrijd van afgelopen weekend bij zwemvereniging De Plons in Coevorden was zeer succesvolle verlopen. Met maar liefst 25 persoonlijke records en 26 podiumplaatsen mogen de zwemmers heel tevreden zijn.

De Minioren, Junioren, Jeugdzwemmers en Senioren kwamen in actie tegen zwemmers van ZC Borger, Moby Dick uit Schoonebeek en Polaris uit Klazienaveen. De meisjes Minioren 3 en 4 zwommen de 25 meter vrije slag en de 25 meter schoolslag. Bij de 25 meter schoolslag was de eerste plek voor Dachèn Haaijer, de tweede plek voor Marlou Schepers en de derde plek voor AmiraVeldsink; alle drie van De Plons. Bij de 25 meter schoolslag won Dachèn eveneens goud. Marlou en Amira wisselden een plekje op het podium. Amira zwom op beide afstanden een persoonlijk record (PR).

Zwemmen

De meisjes Minioren 5 en Junioren 1 zwommen de 50 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag. Elisa Ledda won goud op de schoolslag met een pr en werd tweede bij de vrije slag. De meisjes Junioren 2 en 3 zwommen eerst de 100 meter vrije slag. Ook hier regende het persoonlijke records. Inge Frank won goud en Fleur van der Weide zilver. Beiden met een PR. Ook Dione Timmer en Delaila Hemelrijk verbeterden hun PR op deze afstand. Daarna zwommen de meiden de 50 meter rugslag. Ook hier won Inge Frank met een PR. Fleur van der Weide bemachtigde brons met een PR. Bij de meisjes Jeugd 1 en 2 won Geke Oost, met een PR, de zilveren medaille op de 50 meter rugslag. Anouk Booij verbeterde op deze afstand ook haar eigen record. Geke won goud met een pr op de 100 meter schoolslag in deze leeftijdscategorie. Eline Klomp verbeterde op deze afstand ook haar eigen record.

Senioren

De dames Senioren 1 en ouder zwommen de 50 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag. Mirna Wolters won brons op de eerste afstand en zilver, met een pr, op de tweede. Ilse de Vries verbeterde haar eigen record op de eerste afstand en won brons op de tweede. Bij de jongens Minioren 3 en 4 won Melle van Veen goud op de 25 meter vrije slag en op de 25 meter schoolslag, beide met een PR. De jongens Minioren 5 en 6 kwamen in actie op de 50 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag. Cai Mink won zilver op de schoolslag met een pr. Dinand Ophof verbeterde zijn pr op de 100 meter vrij. Bij de jongens Junioren 1 en 2 won Julian Poth het goud op zowel de 100 meter vrije slag als de 50 meter rugslag. Beide met een pr. De jongens Junioren 3 en 4 kwamen in actie op de 50 meter rugslag en de 100 meter schoolslag. Ryan Röttgers werd tweede op beide afstanden en Sven Veenstra derde, allemaal met een pr.

Auteur

Redactie