Walid Soppe krijgt derde jaar in MotoGP Rookies

Coevorden

Goed nieuws voor Walid Soppe uit Coevorden. De 16-jarige coureur kreeg tijdens het laatste Rookies Cup raceweekend van het seizoen in Aragon te horen dat hij ook volgend jaar deel uitmaakt van de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Na een wisselvallig seizoen met momenten waarbij het niet altijd meezat, zag men toch de nodige progressie en kwaliteiten waardoor Soppe zich in 2017 wederom mag laten zien in deze klasse. In 2017 gaat Soppe in de Red Bull MotoGP Rookies Cup zijn derde jaar in. In het eerste seizoen pakte de Drent een zestiende positie in het eindklassement met tweemaal een zevende plaats als beste resultaat. Afgelopen seizoen begon Soppe sterk met een vierde en zesde positie in Jerez. Onder meer door crashes, waaronder tweemaal vanaf een leidende positie in zijn ‘thuisrace’ in Assen, en mechanische problemen zakte Soppe in het eindklassement naar een achttiende positie.

Auteur

Redactie