Reünie voor ‘oud-Disselaars’

Emmen

Vroeger een gruwelijke hekel hebben aan school, spijbelen was eerder regel dan uitzondering, toch als docent het onderwijs ingaan en om het nog gekker te maken organiseert ze ook nog een reünie.

Door Vincent Trechsel We hebben het over Wendy Rozema (41) uit Emmen, die samen met een tiental collega’s een reünie organiseert voor elke oud-leerling, -leraar of andere medewerker van middelbare school De Dissel, die tussen 1980 en 1994 in Emmen was gevestigd en werd opgevolgd door het Esdal College. “Iedere ‘oud-Disselaar’ is van harte uitgenodigd om te komen”, zegt Rozema enthousiast.

Docente

Toch is het wat gek dat iemand die school zo verafschuwde uitgerekend iedereen uit haar schoolperiode weer wil ontmoeten. “Het is ook wat raar, maar met de mensen had ik geen probleem hoor”, vertelt Rozema, actief als docente Engels op – nota bene – het Esdal College. “Vroeger haatte ik school. Toen ik vijf was en naar school fietste, keerde ik bij school om en ging weer naar huis. Thuis zei ik dan dat ik naar huis mocht, dat er geen school was die dag. Zo ging het ongeveer tot aan de lerarenopleiding.” Het probleem voor Rozema kwam vooral voort uit haar omgang met autoriteiten, terwijl ze dat op de Esdal-locatie Boermarkeweg zelf wel is. Hoewel werken aanvankelijk ook niet echt haar ding was, werkt ze nu al veertien jaar met veel plezier als docente Engels. Streng doch rechtvaardig, als ze de leerlingen mag geloven. “Ik geniet echt van mijn werk en beleef vreselijk veel lol met de leerlingen en mijn collega’s. Ik heb mijn draai wel gevonden.”

Opbrengst

In samenwerking met onder meer New Nexus, Rue de la Gare, Unica, Dorgeloo en HB-systems kan de reünie op 5 november in het Hampshire Hotel Emmen worden gehouden. Als er aan het eind van de rit – de opbrengst wordt gehaald uit entreekaartjes en drank – geld over is, gaat dat naar Stichting Leergeld Emmen, dat dit jaar tien jaar bestaat. “Ik hoop echt dat er heel veel mensen komen”, zegt Rozema. “Er hebben zich nu al honderden oud-Disselaars aangemeld en in totaal verwacht ik rond de duizend mensen. Dit is de kans om je oude matties weer te zien. Sommige oud-docenten komen ook. Die lieten al weten erg benieuwd te zijn wat iedereen nu doet. Misschien is het nu tijd om tegen die ene oud-klasgenoot te zeggen dat je hem of haar toch wel erg leuk vond. Zo vind ik dat enkele waailappen van vroeger nu behoorlijk leuk zijn opgedroogd.” De reünie voor oud-Disselaars vindt op 5 november plaats in het Hampshire Hotel in Emmen. Het feest begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop op www.eventics.nl/event/reunie-de-dissel en overige informatie is te vinden op de Facebookpagina ‘De Dissel, Emmen’.

Auteur

Redactie